Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Jongste reacties
  DUDOK FM
  <Click> hier voor
  Hilversums nieuws
   
   
  of mail naar:
   
   
  naar de RTi site:
  dit is Hilversum
  Internetradio
  Op zoek naar
  Nederlandse Internetradio?
   
  <CLICK>
  dan hier op de site van
  radio.nl 
   
  Laatste artikelen
  RTi lanceert nieuwe website.
   
  Met alle veranderingen bij de Hilversumse lokale omroep is nu ook de website verfrissend vernieuwd. Was de website voorheen een slapend geheel, nu staat er dagelijks nieuws op de website van RTi. Het nieuws op de website wordt op verschillende wijzen gebracht. Allereerst zijn er de televisiebeelden van RTi die via het youtube abonnement van RTi  zijn te bekijken op de site. Als tekstinformatie staan er de jongste nieuwsberichten op, en natuurlijk is via de site ook RTi-FM te beluisteren.

  RTi geeft op haar vernieuwde site ook de berichtgeving van Twitter en Facebook over Rti door.
  Natuurlijk staat er ook de programmering van RTi op radio en TV op, en vindt je relevante informatie over de frequenties en natuurlijk de contactinformatie van RTi
  De nieuwe site is fris en duidelijk opgezet met op de startpagina al het nieuws en onder tabs  de overige informatie.
  De website is gebouwd door de RTi-vrijwilliger Jeroen Delcour, die daarmee zeker een pluim verdient.
   
  Lees meer...
  Ruim 25.000 muziektitels
  van Omroep Hilversum te koop
   
   
   
  Toen de nieuwe lokale omroep voor Hilversum, RTi, ten tonele verscheen, bleef de oude lokale omroep, Omroep Hilversum, achter met een studio vol apparatuur en een omvangrijke fonotheek.
  Het ‘oude’ Omroep Hilversum doet nu afstand van haar fonotheek.
  Alle singles, single-cd’s, langspeelplaten en album cd’s worden verkocht voor symbolische bedragen.
  De phonotheek telt zo’n 25.000 titels, als het er al niet meer zijn en verzameld in een periode van zo’n dertig jaar.
  Het betreft verscheidene genres, variërend van Nederlandstalig, naar pop, cabaret, klassiek, enzovoorts. Vooral voor verzamelaars van collector’’s items zeer interessant!  

  De verkoop is op maandag 25 april, Tweede Paasdag van 10.00 tot 17.00 uur op de Neuweg 31 in Hilversum.
  De ingang van het gebouw is aan de achterzijde, praktisch gezien dus via de Koningsstraat.  
  Een single en een single-cd kost 50 eurocent, een lp of een album cd kan voor 1 euro worden meegenomen.
  De opbrengsten zijn bestemd voor een goed doel.
   
  Lees meer...
  RTi  slaat zich door tegenslagen heen
  met frisse herstart. 
   
  De nog jonge lokale omroep van Hilversum, RTi, heeft het moeilijk.
  Door de lokale politici met een schep subsidie in het diepe gegooid heeft de omroep in haar anderhalf jarig bestaan roerige tijden gekend.
  Programma’s en programma ideeën die niet van de grond kwamen, onbegrip onder de nieuwe vrijwilligers en betaalde medewerkers, morrende bevolking die dacht vanaf dag 1 topprogramma’s te krijgen, en politici die de subsidiekraan weer dicht willen draaien.

  Inmiddels is er veel gebeurd, de nieuwe leiding probeert met 2 benen op de grond te staan en met een realistische visie de omroep een 2e start te geven.

  De omroep moet het inmiddels zonder haar betaalde krachten doen en draait nu op vrijwilligers, stagelopers en deeltijdbanen, kosten worden links-en-rechts bespaard en de financiën komen nu in een rustiger vaarwater.

  De radio had tijdelijk radio-stilte nadat de belangrijkste vrijwilligers er de brui aan gaven.
  De nieuwe leiding heeft te kennen gegeven met een duidelijke, lokaal gerichte, visie de radio opnieuw leven in te willen blazen, qua format meer en beter gericht op de doelgroepen waar interesse in het lokale gebeuren mag worden verwacht.
  De omroep is diverse keren negatief in het nieuws geweest rond de personele en financiële perikelen, maar bouwt op deze rokende puinhopen nu een gezonde en voortvarende omroep met betrokken medewerkers en een gezonde beleidsvisie.
   
  DudokFM verbrak de relatie met RTi  begin 2010 maar ziet nu weer volop mogelijkheden om radio uitzendingen te gaan verzorgen bij de radioafdeling van RTI, de vrijwilligers van DudokFM zijn dan ook in gesprek met de nieuwe leiding en zien de toekomst zonnig in.
  De gesprekken zijn uitermate positief verlopen en zoals de vlag er nu voor staat kunnen de DudokFM vrijwilligers dit voorjaar nog aan de slag onder de vlag van RTi om leuke, regiogerichte radio te gaan maken…
  ........... van , voor en door Hilversummers.
   
  Lees meer...
  RTi  roeit met oude riemen….., het gezegde is “je moet de roeien met de riemen je hebt”, en dat geldt zeker voor de lokale omroep.
  Na de aankondiging, door de Hilversumse politiek, dat RTi met minder subsidie moet rond komen lijkt er een frisse wind te waaien door de jonge lokale omroep.
  Het kennelijk motto “meer met minder” zorgt ervoor dat RTi terug gaar naar de wortels in de Hilversumse samenleving. Enerzijds is dat het idee om een platform te zijn voor verenigingen en organisaties in Hilversum en anderzijds wordt weer gebruik gemaakt van de jarenlange ervaring van de oude Hilversumse lokale “Omroep Hilversum”  medewerkers.

  De Gooi- en Eemlander meldt op 28 februari 2011:

  Oud-medewerkers Omroep Hilversum aan de slag voor RTi

  Gepubliceerd op 28 februari 11, 16:47 Laatst bijgewerkt op 28 februari 11, 17:17

  HILVERSUM - Medewerkers van Media het Gooi gaan programma’s maken voor Platform H van RTi Hilversum. Daarmee lijkt de strijdbijl tussen de oud-medewerkers van Omroep Hilversum en RTi begraven.
  RTi Hilversum nam in 2009 het stokje over van Omroep Hilversum die in de financiële problemen was gekomen.
  De nieuwe club kreeg meer subsidie en beloofde een platform voor alle Hilversummers te worden.
  Alle organisaties moesten hun programma’s via RTi kunnen uitzenden. Dit idee kwam echter nauwelijks van de grond.
  Rients Slippens besloot daarom als eindredacteur externe producties deze zomer Platform H nieuw leven in te blazen.
  Het idee is simpel: RTi biedt verenigingen en organisaties uit Hilversum gratis zendtijd aan. De organisaties leveren zelf een programma aan. Deze vallen wel altijd onder de eindredactie van RTi. In de praktijk hebben de meeste organisaties echter niet de mensen of de middelen om zoiets zelf te doen. ,,Ik kan ze dan in contact brengen met een club als Media het Gooi, zodat hun idee tegen een redelijke vergoeding gerealiseerd kan worden’’, aldus Slippens. Hij kreeg deze opvallende samenwerking niet zomaar voor elkaar. ,,Er is veel gesproken en gemasseerd’’, vertelt Ruud Bochardt, oud-directeur van Omroep Hilversum.
  Hij heeft nu de leiding bij Media het Gooi. ,,De grootste schreeuwers bij RTi zijn vertrokken. De lichting die er nu zit heeft zich nooit negatief uitgelaten over Omroep Hilversum.’’
  De eerste uitzending voor Platform H van Media het Gooi gaat over carnaval bij Sherpa. Het programma wordt van vrijdagavond tot en met zondagavond verscheidene malen uitgezonden.
  ( bron: dagblad De Gooi- en Eemlander )
   
  Lees meer...
  Of het gebouw inmiddels verkocht is, weten we niet maar het oude postkantoor Hilversum is nu gesloten.
   
  Voor meer informatie klik op onderstaande link!
   
   
  en dit schreef DudokFM op 6 oktober 2008
   
  Lees meer...
  KLIK op
   
  klik op de bovenstaande link
  voor een uitgebreide fotoreportage
   over dit modespektakel!
  Lees meer...
  Zakelijk leider RTi stapt op
   
  Het Hilversumse lokale omroep station RTi moet op zoek naar een nieuwe zakelijk leider.
  Herman Dummer heeft het besluit genomen te stoppen als zakelijk leider van de Hilversumse lokale omroep RTi. Dummer heeft zijn terugtreden enkele weken geleden bekend gemaakt via Twitter.
  Precies drie jaar geleden stond Dummer samen met Guus Beijer aan de wieg van de nieuwe Hilversumse Lokale omroep. Dummer heeft altijd de droom gehad om van RTi Hilversum de beste lokale omroep van Nederland maken. Die droom is voor de zakelijk leider van RTi Hilversum de afgelopen periode geen werkelijkheid geworden.
  Uit de recente rapportage Burgerpanel meting 2010 ( maart/april) van de gemeente Hilversum blijkt dat 60% van de Hilversummer zelden of nooit kijkt naar de lokale TV zender en dat maarliefst 92% van de Hilversummers zelden of nooit luistert naar RTi-FM. Of de tegenvallende cijfers de reden zijn voor het terugtreden van Herman Dummer is niet bekend. “Het fundament voor de omroep staat, ik ga me weer focussen op mijn bedrijf Dagjemaken.nl”, aldus Dummer op Twitter.
  Lees meer...
  Reportage historische brandweerwagen: samenwerking RTi en DudokFM
   
  Op vrijdag 14 mei zond RTi, de lokale Tv-zender, een reportage uit over de komst van een oude brandweerwagen naar Hilversum.
  Voor deze reportage heeft DudokFM, die eerder de samenwerking verbrak met het radiostation RTi-FM, toch opnieuw samengewerkt met RTi.
  DudokFM medewerkers verzorgde de beelden van het ophalen in Hellevoetsluis van het voertuig en het transport richting Hilversum, ook verzorgde DudokFM de interviews in de brandweerkazerne en kon RTi putten uit de door DudokFM aangeleverde teksten.
  De beelden in de brandweerkazerne zelf en de montage van het onderwerp gebeurde door de RTi cameraploeg en de RTi redactie.
  Het 3 minuten durende item is ook terug te zien op het
  RTi account op You Tube en op DudokFM Nieuws is een link gemaakt naar de (hele) nieuwsuitzending.
   
  RTi cameraman in actie op het brandweerkazerne terrein in Hilversum
   
  foto: © DudokFM / JB 2010
  Lees meer...
  De perikelen rond de oude ter ziele gegane Omroep Hilversum hebben nog zo hun naweeën.
  De Gooi- en Eembode meldt op haar site op zaterdag 8 mei:
   
  Omroep Hilversum krijgt deels gelijk
  in zaak tegen gemeente
  Redactie - 8 mei 2010

  HILVERSUM - De rechtbank heeft het Hilversumse besluit om de jaarlijkse subsidie aan Omroep Hilversum te beëindigen vernietigd. Hilversum moet daarom een nieuw besluit nemen.
  Niet de beslissing tot een subsidiestop over het jaar 2008 en een deel van 2009, maar een goede, juridische grondslag daartoe waren voor de rechtbank redenen om de oude, lokale omroep in het gelijk te stellen. Omdat Omroep Hilversum al meer dan drie jaar een jaarlijkse subsidie ontving, had Hilversum de omroep van deze wijziging eerder moeten informeren.
  Hilversum besloot een einde aan deze subsidierelatie te maken, omdat de omroep niet meer zou voldoen aan bepaalde voorwaarden. Door de hoge schuld aan de KRO van 350.000 euro zou het geld niet meer worden besteed aan het maken van televisie, maar werden er alleen maar schulden mee afgelost. Bovendien zou Hilversum de omroep voldoende mogelijkheden hebben geboden haar activiteiten af te bouwen.
  Volgens de omroep was het besluit van Hilversum onvoldoende zorgvuldig voorbereid en gebrekkig gemotiveerd. De financiële problemen zouden daarnaast zijn ontstaan door toedoen van de gemeente zelf.
  Omroep Hilversum meent nog recht te hebben op 158.000 euro van de gemeente, maar zo ver wilde de rechtbank niet gaan. Hilversum dient slechts het griffierecht van 288 euro te vergoeden en de proceskosten van 644 euro aan de omroep te betalen. 'We zijn deels in het gelijk gesteld, maar het is jammer dat de bestuursrechter geen knopen kan doorhakken', zegt de advocaat van Omroep Hilversum, Paul de Wit.
  Hij overweegt in hoger beroep te gaan, net als de gemeente Hilversum zelf. 'De motivering heeft ons verbaasd', is het enige dat een gemeentewoordvoerder over de zaak kwijt wil. Tot begin juni kunnen beide partijen beroep aantekenen.
  Lees meer...
  Samenwerking DudokFM - RTi Hilversum ten einde

  De vrijwilligers van DudokFM hebben het bestuur van RTi Hilversum laten weten dat zij besloten hebben om met ingang van 1 februari a.s. al hun activiteiten voor de lokale radiozender RTi-FM te beëindigen.
  Een verschil van mening over het gebruik van de naam DudokFM in de uitzendingen van RTi-FM en de matig functionerende apparatuur zijn de voornaamste oorzaken van de breuk tussen DudokFM en RTi-FM. 
  Het bestuur van RTi Hilversum heeft inmiddels in een schriftelijke reactie laten weten dat zij de beslissing van de vrijwilligers van DudokFM zeer betreuren, maar respecteren.

  De vrijwilligers van DudokFM produceerden en presenteerden op maandag-, dinsdag- en woensdagavond het programma ‘De Lokale Tijd’. Het programma kon de afgelopen maanden echter niet meer het niveau halen dat het programma had bij de toenmalige lokale omroep, Omroep Hilversum.
  Het infotainmentprogramma ‘De Lokale Tijd’ startte in april 2000 bij Omroep Hilversum. In september 2009 keerde het programma, na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar, terug op de radio bij RTi.
   
  Lees meer...
  Categorieën
  Vrijwilligers
  Vrijwilliger worden bij de lokale radio?

  De DudokFM'mers zijn nu vrijwilliger bij RTi, als je vrijwilliger wilt worden bij de lokale radio of TV kun je dat melden bij RTi-Hilversum:
  info@rtihilversum.nl
  Heb je verstand van muziek,of van redactioneel werk werk? Hou je van Hilversum?
  Mail naar RTi
     Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl