Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Jongste reacties
  DUDOK FM
  <Click> hier voor
  Hilversums nieuws
   
   
  of mail naar:
   
   
  naar de RTi site:
  dit is Hilversum
  Internetradio
  Op zoek naar
  Nederlandse Internetradio?
   
  <CLICK>
  dan hier op de site van
  radio.nl 
   
  RTi financiën, voorlopig weer een jaartje rust.
  De gemeente Hilversum heeft besloten de subsidie voor 2011 van € 177.000,00 toch volledig te betalen nadat de gemeente eerder van plan was dit is fases terug te brengen, dit jaar naar € 161.000,00 en uiteindelijk in 3 jaar  tot € 125.000,00.

  Het bestuur van RTi had een bezwaarschrift ingediend tegen de geplande bezuinigingen van de gemeente Hilversum, en dit bezwaarschrift is door de geschillencommissie gegrond verklaard. D.w.z. RTi heeft gelijk gekregen.

  Hiermede komt een eind aan de vraag of de verplichte bijdrage van de gemeente deels komt uit de UPC bijdrage, dat is niet het geval.
  De UPC bijdrage is geen subsidie maar “geoormerkt” geld dat elke gemeente verplicht is te besteden aan een lokale omroep.
  Het bedrag van € 177.000,00 is samengesteld uit een bedrag van € 1,30 per huishouden en daarbij opgeteld de zgn. UPC bijdrage.

  RTi, de nog jonge lokale omroep van Hilversum, heeft dit bedrag nu voor 2011 maar de vrees bestaat dat de omroep het hele ritueel van bezwaarschriften in 2012 en 2012 weer mag herhalen.
   
  De oprichting van de lokale omroep van Hilversum, RTi, kwam tot stand nadat de gemeente te kennen had gegeven een goede lokale omroep wenselijk te achten. De gemeente Hilversum kende de omroep hiervoor een jaarlijkse subsidie toe van € 250.000,00 na een raadsvergadering waar woorden werden gebezigd als “de beste lokale omroep van Nederland”.
  Na amper 2 jaar blijkt, “de beste”kun je niet kopen maar moet je maken, en kwaliteit kun je alleen maken als je ervaring hebt, veel ervaring. Nu lijkt de politiek RTi de tijd, om ervaring op te doen, niet voldoende te gunnen.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Vrijwilligers
  Vrijwilliger worden bij de lokale radio?

  De DudokFM'mers zijn nu vrijwilliger bij RTi, als je vrijwilliger wilt worden bij de lokale radio of TV kun je dat melden bij RTi-Hilversum:
  info@rtihilversum.nl
  Heb je verstand van muziek,of van redactioneel werk werk? Hou je van Hilversum?
  Mail naar RTi
     Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl